Loading...
Hantverket i fokus 2018-06-08T11:34:32+00:00

Varje ost hanteras manuellt under hela lagrings­processen. Innan de går ut till försäljning doppas de i vax – på precis samma sätt som för 70 år sedan.

Hemligheten bakom Hugo Ericsons högkvalitativa ostar ligger i en liten men oumbärlig detalj: en gedigen respekt för det traditionella, småskaliga hantverket. På ostlagret i Bredöl har ost – huvudsakligen Herrgård, Grevé och Präst – lagrats på samma sätt och med samma unika förutsättningar i över 70 år.

Lagrets tjocka stenväggar borgar för en miljö perfekt lämpad för att osten ska mogna på rätt sätt. Varje ost hanteras manuellt och lagras här i allt från sex till 36 månader innan den vaxas och går ut till försäljning.

Stamsjö Herrgård

Stamsjö Herrgård är uppkallad efter egendomen där Hugo Ericson levde under större delen av sitt liv. Ostarna lagras från 12 månader och uppåt på tjocka plankor i vårt mognadslager i Bredöl. Stamsjö Herrgård är en rundpipig ost och har en fruktig och nötaktig arom.

Stamsjö Grevé

Stamsjö Grevé är uppkallad efter en sjö i Lerum, Stamsjön gränsade till Hugo Ericsons ägor . Ostarna lagras från 12 månader och uppåt på tjocka plankor i vårt mognadslager i Bredöl. Stamsjö Grevé är en rundpipig ost och har en söt och nötaktig arom.

Stamsjö Präst

Stamsjö Präst är uppkallad efter en sjö i Lerum, Stamsjön gränsade till Hugo Ericsons ägor. Ostarna lagras från 12 månader och uppåt på tjocka plankor i vårt mognadslager i Bredöl. Stamsjö Präst är en grynpipig ost och har en salt och syrlig arom, osten blir sötare och får en viss kolaton efter lång lagring.