Präst Stamsjö 12 Mån
Stamsjö Präst lagrad i 12 månader är gräddig och fyllig i smaken med inslag av pikanta toner och tydlig sälta. Detta är en kraftig ost som definitivt passar den som vill ha lite mer smak. Och vad passar bättre på ett sillbord än en riktigt vällagrad prästost? Prästost kommer ursprungligen av att den förr i tiden tillverkades av den del av mjölken som kyrkan krävde in från jordbruket på de småländska prästgårdarna. Namnet kommer från Stamsjön i Lerum som gränsade till Hugo Ericsons ägor. Osten tillhör familjen grynpipiga hårdostar.
Fetthalt: Sverige
Förpackningsstorlek: 1 x 12kg
Ursprungsland: Sverige
Ingredienser
Pastöriserad komjölk
Salt
Syrningskultur
Ystenzym
Kalciumklorid (E509)
Konserveringsmedel; E202 (Kaliumsorbat)
Näringsvärde per 100g
Energi: 1614 kJ / 389 kcal
Fett 31g
- Varav mättat fett 20g
Kolhydrater <0,5g
- Varav sockerarter <0,5g
Protein 26g
Salt 1,3g