Brie de Melun AOP Saint Faron

Brie de Melun är en vitmögelost från Île-de-France i norra Frankrike. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och mognar i ca 4-8 veckor. Brie de Melun är lite mindre än Brie de Meaux och till skillnad från sin kändare kusin så tillsätts lite eller inget löpe vid ystningen vilket gör att osten mognare långsammare. Detta gör att osten får en välutvecklad doft och smak som blir kraftullare ju längre den får mogna.

Ursprungskyddad sedan 1980.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1230 kJ / 296 kcal
Fett: 24 g
– Varav mättat fett: 17 g
Kolhydrater: 0,2 g
– Varav sockerarter: 0,2 g
Protein: 19,9 g
Salt: 2 g

OSTFAMILJ: Vitmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Île-de-France

ARTIKELNUMMER: 1993cp

STORLEK: 1,7 kg

FÖRPACKNING: 2 x 1,7 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.