Camembert de Normandie AOP Pierre Seillac

Camembert är en vitmögelost från Normandie i nordvästra Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och mognar 3-5 veckor. Smaken är smörig och texturen krämig men ju längre osten får mogna desto mer rinnig blir den och karaktären rustikare med mer doft och smak.

Camembert skall ha uppfunnits år 1791 av Marie Harel och är uppkallande efter byn med samma namn i regionen Normandie. En äkta Camembert de Normandie görs alltid på opastöriserad mjölk från normandiska kor. Denna Camembert kommer från premiumserien ’Pierre de Seillac’.

Ursprungskyddad sedan 1983.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Löpe, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1177 kJ / 284 kcal
Fett: 21,9 g
– Varav mättat fett: 13,7 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 20,4 g
Salt: 1,6 g

OSTFAMILJ: Vitmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Normandie

ARTIKELNUMMER: 13030

STORLEK: 250 g

FÖRPACKNING: 6 x 250 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.