L'Etivaz AOP Alpage

L’Etivaz är en hårdost från regionen Vaud i sydvästra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och lagras minst 5 månader. Osten har en kryddig och fruktig smak med nötiga toner. L’Etivaz är en ´Alpage´ vilket menas att den bara produceras på sommarmjölk mellan maj – oktober. Osten tillverkas på hantverksmässigt vis i kopparkittlar över öppen eld i små ‘chalets’ (alpstugor) och i de små stugorna som ligger över 1000m höjd i Vaud-kantonen gör man endast små volymer på sammanlagt drygt 400 ton per år.

Urspungsskyddad sedan 1999.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Löpe, Salt, Syrningskultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1654 kJ / 400 kcal
Fett: 36 g
– Varav mättat fett: 35,5 g
Kolhydrater: 20,6 g
– Varav sockerarter: <1 g
Protein: 0 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: CH

OMRÅDE: Vaud

ARTIKELNUMMER: 12136

STORLEK: 6 kg

FÖRPACKNING: 1 x 6 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.