Fourme d'Ambert AOP

Fourme d’Ambert är en blåmögelost från Auvergne i centrala Frankrike. Osten kan tillverkas på både pastöriserad och opastöriserad komjölk och mognar i minst 1 månad. Denna varianten är pastöriserad och kommer från Fromagerie Laqueuille som ligger på ca 1000 meters höjd vid bergsmassivet Sancy i Auvergne. Fourme d’Ambert, som är en av Frankrikes äldsta ostar, är cylinderformad till utssendet och har en krämig och smidig konsistens med en mild härlig smak.

Ursprungsskyddad sedan 1972.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe, Penicillium Roqueforti

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1422 kJ / 343 kcal
Fett: 29 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 0,5 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 2,6 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Auvergne

ARTIKELNUMMER: 16086

STORLEK: 170 g

FÖRPACKNING: 1 x 2 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.