Morbier AOP Excellence

Morbier är en tvättad semihård ost från Franch-Comté i östra Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och mognar oftast 5 till 9 veckor, men längre lagring förekommer. Som så många andra franska ostar har den fått sitt namn efter där den först tillverkades, i det här fallet den lilla staden Morbier i franska Jurabergen. Osten har en askrand i mitten och historian säger att grundaren ystade med morgonmjölk under randen och kvällsmjölk över.

Denna högkvalitativa Morbier kommer från premiumserien ‘Affinage d’Excellence’. På gammaldags sätt görs osten i kopparkar och efterföljande moment med tvättning, saltning och askning görs för hand. Med sin extra långa mognadstid på 100 dagar utvecklar osten en nötig smak och en textur som smälter i munnen. För den som vill ha en Morbier utöver det vanliga!

Ursprungsskyddad sedan 2000.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Färgämne: E153 (Vegetabiliskt kol)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1531 kJ / 370 kcal
Fett: 28 g
– Varav mättat fett: 19 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 19 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Franche-Comté

ARTIKELNUMMER: 2537cp

STORLEK: 6 kg

FÖRPACKNING: 1 x 6 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.