Pecorino su Sardu 4 mån

Pecorino Sardu är en hårdost från Sardinien i södra Italien. Osten tillverkas på pastöriserad fårmjölk och lagras i 4 månader. Den har en kraftig pikant smak med tydlig sälta och konsistensen är något torr och lätt grynig. Den passar bra med ett sött tillbehör eller så kan den användas i matlagning på samma sätt som parmesan.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Pastöriserad fårMJÖLK, Salt, Löpe. På ytan: Konserveringsmedel: E235 (Natamycin), Färgämne: E172 (Järnoxider)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1848 kJ / 446 kcal
Fett: 38 g
– Varav mättat fett: 25 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 26 g
Salt: 2 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Får

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: Italien

OMRÅDE: Sardinien

ARTIKELNUMMER: 3066

STORLEK: 200 g

FÖRPACKNING: 1 x 2,5 kg

EAN: 236662450000k

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.