Raclette Mon Sire

Raclette är en tvättad hårdost som produceras både i Schweiz och Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och lagringtiden varierar. Denna kommer från Frankrike, är opastöriserad och lagras på granplankor i minst 8 veckor. Smaken är mild med aromer av granträd och den har en halvhård konsistens. Smält osten och servera med små kokta potatisar, grillade grönsaker, cornichoner och lufttorkad skinka så har ni en härlig osträtt att njuta av.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1481 kJ / 357 kcal
Fett: 29 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 23 g
Salt: 1,2 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Jura

ARTIKELNUMMER: 4160cp

STORLEK: 7 kg

FÖRPACKNING: 1 x 7 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.