Reblochon de Savoie AOP Fruitier Pierre Seillac

Reblochon är en tvättad ost från Savoie i östra Frankrike. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och mognar 6-8 veckor. Namnet på osten kommer från att bönderna förr i tiden lät bli att mjölka ur korna för att slippa få betala skatt när markägarna kom för att kontrollera dagsproduktionen. Istället mjölkade man om korna, reblacher, när kontrollanten åkt och gjorde ost på den resterande mjölken.

Osten har mycket karaktär i både doft och smak och är känd för att vara den ost man använder i den franska potatisgratängen tartiflette som man ofta kan bjudas på i franska alperna. Denna Reblochon kommer från premiumserien ‘Pierre de Seillac’.

Ursprungsskyddad från 1958.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt vitt vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Färgämne: E160a (Karotener)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1360 kJ / 328 kcal
Fett: 27,4 g
– Varav mättat fett: 18,8 g
Kolhydrater: 0,4 g
– Varav sockerarter: 0,4 g
Protein: 19,9 g
Salt: 1,2 g

OSTFAMILJ: Tvättad ost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Savoie

ARTIKELNUMMER: 3120

STORLEK: 450 g

FÖRPACKNING: 6 x 450 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.