Roquefort AOP Vieux Berger

Roquefort är en blåmögelost från Occitanie i södra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad fårmjölk och lagras minst 3 månader. Vieux Berger produceras med stor respekt för det gamla hantverket av Combes familjen, som endast har 9 ostmakare anställda. Tillverkning och lagring görs på exakt samma sätt som förr i tiden vilket ger osten en unik smak och len konsistens. Frankrikes minsta producent av Roquefort och en av de bästa, detta är en Roquefort för den som vill det extra.

Ursprungsskddad sedan 1925.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad fårMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Penicillium Roqueforti, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1550 kJ / 374 kcal
Fett: 30,9 g
– Varav mättat fett: 18,4 g
Kolhydrater: 1,78 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 19,2 g
Salt: 3,93 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Får

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Occitanie

ARTIKELNUMMER: 3018cp

STORLEK: 1,5 kg

FÖRPACKNING: 4 x 1,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.