Hantverket i fokus

Varje ost hanteras manuellt under hela lagrings­processen. Innan de går ut till försäljning doppas de i vax – på precis samma sätt som för 70 år sedan.

Hemligheten bakom Hugo Ericsons högkvalitativa ostar ligger i en liten men oumbärlig detalj: en gedigen respekt för det traditionella, småskaliga hantverket. På ostlagret i Bredöl har ost – huvudsakligen Herrgård, Grevé och Präst – lagrats på samma sätt och med samma unika förutsättningar i över 70 år.

Lagrets tjocka stenväggar borgar för en miljö perfekt lämpad för att osten ska mogna på rätt sätt. Varje ost hanteras manuellt och lagras här i allt från sex till 36 månader innan den vaxas och går ut till försäljning.

Stamsjö Herrgård

Stamsjö Herrgård är uppkallad efter en sjö i Lerum, Stamsjön gränsade till Hugo Ericsons ägor . Ostarna lagras från 12 månader och uppåt på tjocka plankor i vårt mognadslager i Bredöl.. Stamsjö Herrgård är en rundpipig ost och har en fruktig och nötaktig arom.

Stamsjö Grevé

Stamsjö Grevé är uppkallad efter en sjö i Lerum, Stamsjön gränsade till Hugo Ericsons ägor . Ostarna lagras från 12 månader och uppåt på tjocka plankor i vårt mognadslager i Bredöl. Stamsjö Grevé är en rundpipig ost och har en söt och nötaktig arom.

Stamsjö Präst

Stamsjö Präst är uppkallad efter en sjö i Lerum, Stamsjön gränsade till Hugo Ericsons ägor. Ostarna lagras från 12 månader och uppåt på tjocka plankor i vårt mognadslager i Bredöl. Stamsjö Präst är en grynpipig ost och har en salt och syrlig arom, osten blir sötare och får en viss kolaton efter lång lagring.