[two_third]
Nu när hösten är här kan man med gott samvete stanna inne och kura ihop sig en fredagskväll tillsammans med en flaska vin, ett par goda ostar och någon man tycker om… Kan det bli bättre?
Selles sur Cher – kanske den godaste av alla getostar? Denna lilla sotade ”ishockeypuck” är sagolikt mjuk och syrlig som ung, medan den som lagrad får en fylligare smak, mer påtaglig sälta och en torrare konsistens. Superb tillsammans med ett glas Sancerre.
Svart Castello – enkel, men ack så krämig och mycket smakrik blåmögelost från grannlandet Danmark. (ko- och fårmjölk)
Beaufort – jag vet, vi har haft den förut, men den är ju så god! Renässans för denna fransos från Savoie. (komjölk)
Pecorino Tomatskrubbad– den helt klart godaste pecorinon har en orange, vacker yta och osten är lagrad i ca 5 månader och har en fin syrlig smak. (fårmjölk)
En annan storfavorit som ni alla måste smaka är den underbara pecorinokrämen med svart tryffel. Finns i glasburk och kommer från Tenuta di Fassia, en gård utanför Gubbio, mitt i tryffellandskapet Umbrien, Italien.
[/two_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]