Abondance AOP Fermier 3 mån

Abondance är en hårdost från Haute-Savoie i östra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad komjölk och lagras i minst 3 månader. Abondance är halvhård till hård i texturen beroende på lagring och smaken lite smörig och fruktig men utvecklar mer nötiga toner desto äldre den blir. Abondance görs på mjölk från koraserna Abondance, Tarine och Montbéliarde.

Denna Abondance är en s.k. fermier vilket betyder att osten görs på mjölken från gårdens egna djur.

Ursprungsskyddad sedan 1990.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1690 kJ / 405 kcal
Fett: 33 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: <0.5 g
– Varav sockerarter: <0.5 g
Protein: 24 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Haute-Savoie

ARTIKELNUMMER: 12005

STORLEK: 9 kg

FÖRPACKNING: 1 x 9 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.