Abondance AOP Fermier 3 mån



Abondance är en hårdost från Haute-Savoie i östra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad komjölk och lagras i minst 3 månader. Abondance är halvhård till hård i texturen beroende på lagring och smaken lite smörig och fruktig men utvecklar mer nötiga toner desto äldre den blir. Abondance görs på mjölk från koraserna Abondance, Tarine och Montbéliarde.
Denna Abondance är en s.k. fermier vilket betyder att osten görs på mjölken från gårdens egna djur.
Ursprungsskyddad sedan 1990.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1690 kJ / 405 kcal
Fett: 33 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: <0.5 g
– Varav sockerarter: <0.5 g
Protein: 24 g
Salt: 1,5 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Haute-Savoie
ARTIKELNUMMER: 12005
STORLEK: 9 kg
FÖRPACKNING: 1 x 9 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.