Banon AOP

Banon är en getost från Provence i södra Frankrike. Osten tillverkas av opastöriserad getmjölk och mognar i 2-4 veckor. Efter att osten producerats lindas den in i kastanjelöv som binds samman av bastband. Detta ger ett skydd men håller även osten fuktig och ger den dess unika karaktär. Texturen är mjukt krämig och smaken aromatisk med både syra och lite nötighet.

Denna typen av getostar har traditionsenligt producerats runt den lilla byn Banon i det bergiga Alpes-de-Haute-Provence sedan romartiden.

Ursprungsskyddad sedan 2003.

PASSANDE DRYCK: Torrt vitt vin och lätt rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad getMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1296 kJ / 312 kcal
Fett: 25 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 0,8 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 21 g
Salt: 1 g

OSTFAMILJ: Getost

MJÖLK FRÅN: Get

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Provence

ARTIKELNUMMER: 6306cd

STORLEK: 100 g

FÖRPACKNING: 8 x 100 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.