Basiron Pesto Verde
Basiron Pesto Verde är en hårdost från östra Holland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 4-5 veckor. Smaken av basilika och vitlök från peston är tydlig, och den har en mjuk textur. Dick Veldhuysen, barnbarn till grundaren Cornelius Velduyzen skapade denna ost 2005, och tillsatte då pestokryddor i en Gouda. Den var så unik att den inte fick kallas ost innan en lagändring kunde göras. Nu finns smaksatta ostar över hela Holland och kommer i alla möjliga smaker. Säga vad man vill, men de ger färg till vilken ostdisk som helst.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Basilika, Vitlök, Salt, Syrningskultur, Mikrobiellt ystenzym, Färgämne: E141 (Klorofyllkopparkomplex), E160b (Annattoextrakt)
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1575 kJ / 380 kcal
Fett: 32,1 g
– Varav mättat fett: 21,6 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 22,9 g
Salt: 1,78 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: NL
OMRÅDE: Overijssel
ARTIKELNUMMER: 12029
STORLEK: 4,5 kg
FÖRPACKNING: 1 x 4,5 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.