Basiron Pesto Verde

Basiron Pesto Verde är en hårdost från östra Holland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 4-5 veckor. Smaken av basilika och vitlök från peston är tydlig, och den har en mjuk textur. Dick Veldhuysen, barnbarn till grundaren Cornelius Velduyzen skapade denna ost 2005, och tillsatte då pestokryddor i en Gouda. Den var så unik att den inte fick kallas ost innan en lagändring kunde göras. Nu finns smaksatta ostar över hela Holland och kommer i alla möjliga smaker. Säga vad man vill, men de ger färg till vilken ostdisk som helst.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Basilika, Vitlök, Salt, Syrningskultur, Mikrobiellt ystenzym, Färgämne: E141 (Klorofyllkopparkomplex), E160b (Annattoextrakt)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1575 kJ / 380 kcal
Fett: 32,1 g
– Varav mättat fett: 21,6 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 22,9 g
Salt: 1,78 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: NL

OMRÅDE: Overijssel

ARTIKELNUMMER: 12029

STORLEK: 4,5 kg

FÖRPACKNING: 1 x 4,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.