Bleu d'Auvergne AOP
Bleu d’Auvergne är en blåmögelost från Auvergne i centrala Frankrike. Osten kan tillverkas på både pastöriserad och opastöriserad komjölk och lagras minst 1 månad. Bleu d’Auvergne är rik på blåmögel men är trots det relativt mild. Smaken är fyllig och rund med en viss sälta och texturen är krämig. Denna ost är förfadern för blåmögelostar från Auvergne och framställdes för första gången av Antoine Roussel på 1850-talet.
Urspungsskyddad sedan 1975.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Bakteriekultur (Lactobacillus Delbrueckii), Pencillium Roqueforti
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1395 kJ / 336 kcal
Fett: 27 g
– Varav mättat fett: 21 g
Kolhydrater: 1,3 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 22 g
Salt: 2,5 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Auvergne
ARTIKELNUMMER: 16001
STORLEK: 125 g
FÖRPACKNING: 10 x 125 g
EAN: 3760038272509
FÖRVARING: Kyla max +7°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.