Bleu des Causses AOP



Bleu des Causses är en blåmögelost från Occitanie södra Frankrike. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras 3-6 månader. Texturen är krämig och smaken kraftfull med hög sälta. Bleu des Causses kallades förr för ’fattigmans-Roquefort’ då de är gjorda i samma region och påminner om varandra men Bleu des Causses är gjord på komjölk som är billigare. Likt Roquefort tillsätts Penicillium Roqueforti och osten lagras i kalkstensgrottor som finns naturligt i området.
Ursprungsskyddad sedan 1953.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Bakteriekultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1454 kJ / 352 kcal
Fett: 30 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 0,5 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 3,2 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Occitanie
ARTIKELNUMMER: 16103
STORLEK: 1,25 kg
FÖRPACKNING: 4 x 1,25 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.