Bleu des Causses AOP

Bleu des Causses är en blåmögelost från Occitanie södra Frankrike. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras 3-6 månader. Texturen är krämig och smaken kraftfull med hög sälta. Bleu des Causses kallades förr för ’fattigmans-Roquefort’ då de är gjorda i samma region och påminner om varandra men Bleu des Causses är gjord på komjölk som är billigare. Likt Roquefort tillsätts Penicillium Roqueforti och osten lagras i kalkstensgrottor som finns naturligt i området.

Ursprungsskyddad sedan 1953.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Penicillium Roqueforti

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1320 kJ / 320 kcal
Fett: 24 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0,01 g
Protein: 20 g
Salt: 2,2 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Occitanie

ARTIKELNUMMER: 16011

STORLEK: 1,25 kg

FÖRPACKNING: 4 x 1,25 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.