Burratina di Andria Olanda

Burratina är en färskost från i södra Italien. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och ska ätas direkt. Texturen och smaken är härligt krämig och gräddig.

Burratina, som är en mindre variant av en Burrata, gör man på samma sätt som när man gör en mozzarella, det vill säga att man drar ut en ostmassa, en så kallad ’pasta filata’ och formar till små bollar. Men innan man knyter ihop bollarna för hand fyller man dem med ’stracciatella’ som är riven ostmassa blandat med grädde.

PASSANDE DRYCK: Vitt vin och rosévin med hög syra

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Pastöriserad koGRÄDDE

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1025 kJ / 247 kcal
Fett: 19,1 g
– Varav mättat fett: 12,9 g
Kolhydrater: 1,2 g
– Varav sockerarter: 1,1 g
Protein: 17,4 g
Salt: 1,02 g

OSTFAMILJ: Färskost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: IT

OMRÅDE: Apulien

ARTIKELNUMMER: 11010

STORLEK: 250 g

FÖRPACKNING: 10 x 250 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.