Cambozola
Cambozola är en vit och blåmögelost från Bayern i sydöstra Tyskland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och mognar ca 3 veckor. Cambozola, som är en sammanslagning av orden Camembert och Gorgonzola, var en ost som tidigt etablerade sig på svenskarnas ostbricka. Här kombineras krämig vitmögelkaraktär med styrkan från det blåa möglet – detta gör den till mångas favorit! Servera den gärna tillsammans med färska frukter, varför inte prova sharon?
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK och GRÄDDE, Salt, Mikrobiellt ystenzym, Syrningskultur, Mögelkultur
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1801 kJ / 436 kcal
Fett: 42 g
– Varav mättat fett: 28 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 14 g
Salt: 1,7 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: DE
OMRÅDE: Bayern
ARTIKELNUMMER: 16019
STORLEK: 2,2 kg
FÖRPACKNING: 1 x 2,2 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.