Cambozola

Cambozola är en vit och blåmögelost från Bayern i sydöstra Tyskland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och mognar ca 3 veckor. Cambozola, som är en sammanslagning av orden Camembert och Gorgonzola, var en ost som tidigt etablerade sig på svenskarnas ostbricka. Här kombineras krämig vitmögelkaraktär med styrkan från det blåa möglet – detta gör den till mångas favorit! Servera den gärna tillsammans med färska frukter, varför inte prova sharon?

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK och GRÄDDE, Salt, Mikrobiellt ystenzym, Syrningskultur, Mögelkultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1801 kJ / 436 kcal
Fett: 42 g
– Varav mättat fett: 28 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 14 g
Salt: 1,7 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: DE

OMRÅDE: Bayern

ARTIKELNUMMER: 16019

STORLEK: 2,2 kg

FÖRPACKNING: 1 x 2,2 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.