Camembert de Normandie AOP Pierre Seillac
Camembert är en vitmögelost från Normandie i nordvästra Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och mognar 3-5 veckor. Smaken är smörig och texturen krämig men ju längre osten får mogna desto mer rinnig blir den och karaktären rustikare med mer doft och smak.
Camembert skall ha uppfunnits år 1791 av Marie Harel och är uppkallande efter byn med samma namn i regionen Normandie. En äkta Camembert de Normandie görs alltid på opastöriserad mjölk från normandiska kor. Denna Camembert kommer från premiumserien ’Pierre de Seillac’.
Ursprungskyddad sedan 1983.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Löpe, Salt, Syrningskultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1177 kJ / 284 kcal
Fett: 21,9 g
– Varav mättat fett: 13,7 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 20,4 g
Salt: 1,6 g
OSTFAMILJ: Vitmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Normandie
ARTIKELNUMMER: 13030
STORLEK: 250 g
FÖRPACKNING: 6 x 250 g
EAN: 3154270045180
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.