Cheddar PDO Farmhouse Tygbunden
Cheddar Farmhouse är en tygbunden hårdost från Dorset i sydvästra England. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 9 månader. Texturen är krämig och har en balanserad sötma med lite syra.
Cheddar kommer ursprungligen från staden med samma namn i Somerset i England men produceras idag världen över. Osten får dock bara sin PDO-märkning om den produceras enligt traditionella metoder på lokal mjölk i regionerna Somerset, Dorset, Devon och Cornwall i sydvästra England.
Ursprungskyddad sedan 2007.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Ystenzym
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1725 kJ / 416 kcal
Fett: 34,9 g
– Varav mättat fett: 21,7 g
Kolhydrater: 0,1 g
– Varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 25,4 g
Salt: 1,8 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: GB
OMRÅDE: Dorset
ARTIKELNUMMER: 12635
STORLEK: 400 g
FÖRPACKNING: 6 x 400 g
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +4°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.