Chèvrerousse d'Argental

Chèvrerousse d’Argental är en getost från Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike. Osten tillverkas på pastöriserad getmjölk och mognar i ett par veckor. Denna ost, likt sin brorsa Chèvre d’Argental är en krämig getbrie som har en friskhet med len och mjuk textur. Smaken blir kraftigare med tiden utan att bli för stark. Till skillnad från sitt syskon så har man behandlat ytan med Annatto vilket ger en vacker orange yta.

PASSANDE DRYCK: Torrt vitt vin och lätt rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Pastöriserad getMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Mikrobiellt ystenzym, Färgämne: E160b (Annattoextrakt)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1228 kJ / 296 kcal
Fett: 24 g
– Varav mättat fett: 18 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 19 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Getost

MJÖLK FRÅN: Get

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Rhône-Alpes

ARTIKELNUMMER: 14024

STORLEK: 1 kg

FÖRPACKNING: 1 x 1 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.