Crottin de Chavignol AOP

Crottin de Chavignol är en getost från Centre-Val de Loire i centrala Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad getmjölk och mognar i 2-4 veckor. Osten är frisk och syrlig och konsistensen smidig och kompakt men ju längre osten lagras desto torrare och hårdare blir den och smaken blir allt kraftfullare.

Osten har producerats sedan 1600-talet i och runt byn Chavignol och Sancerre i Loieredalen men det är först år 1829 som den fick sitt välkända namn Crottin de Chavignol. Osten är vanligt förekommande i den klassiska franska salladen Chèvre Chaud då den värms i ugn innan servering.

Ursprungsskyddad sedan 1976.

PASSANDE DRYCK: Torrt vitt vin och lätt rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad getMJÖLK, Syrningskultur, Salt

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1311 kJ / 316 kcal
Fett: 26 g
– Varav mättat fett: 19 g
Kolhydrater: 1,5 g
– Varav sockerarter: 0,4 g
Protein: 20 g
Salt: 1,6 g

OSTFAMILJ: Getost

MJÖLK FRÅN: Get

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Centre-Val de Loire

ARTIKELNUMMER: 14032

STORLEK: 60 g

FÖRPACKNING: 6 x 60 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.