Danablu



Danablu är en blåmögelost från Danmark. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 8-10 veckor. Smaken är intensiv, kraftfull och skarp med hög sälta. Konsistensen är krämig och grynig. Detta är en ost för den som gillar en lite skarpare blåmögelost. Passar även bra i matlagning då den ger mycket karaktär.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Nej
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Mikrobiellt ystenzym, Penicillium Roqueforti
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1638 kJ / 390 kcal
Fett: 36 g
– Varav mättat fett: 23 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 16 g
Salt: 3,5 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: Danmark
OMRÅDE: Jylland
ARTIKELNUMMER: 2735
STORLEK: 2 kg
FÖRPACKNING: 4 x 2 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.