Emmentaler AOP Signatur 18 mån

Emmentaler AOP är en hårdost från Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och lagras minst 4 månader. Emmentalar är en klassisk rundpipig ost och kännetecknas av de karaktäristiska stora hålen och sin nötiga söta smak. Denna Emmentaler från premiumserien ’Signature’ har lagrats i minst 18 månader vilket ger den en kraftfull härlig smak med mycket karaktär.

Ursprungligen kommer Emmentaler från området med samma namn och äkta Emmentaler AOP tillverkas alltid på obehandlad mjölk från något av de 110 närliggande mejerierna. Ostarna väger mellan 75-120 kg och har den imponerande diametern av 80-100 cm. Emmentaler är dock inte namnskyddat så det förekommer både pastöriserade och opastöriserade varianter i olika storlekar från andra länder, men dessa får dock inte klassas AOP.

Ursprungsskyddad sedan 2000.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1701 kJ / 407 kcal
Fett: 32,8 g
– Varav mättat fett: 19,7 g
Kolhydrater: 0,4 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 28,4 g
Salt: 1,1 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: CH

OMRÅDE: Bern

ARTIKELNUMMER: 12133

STORLEK: 5,5 kg

FÖRPACKNING: 1 x 5,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.