Fourme d'Ambert AOP
Fourme d’Ambert är en blåmögelost från Auvergne i centrala Frankrike. Osten kan tillverkas på både pastöriserad och opastöriserad komjölk och mognar i minst 1 månad. Denna varianten är pastöriserad och kommer från Fromagerie Laqueuille som ligger på ca 1000 meters höjd vid bergsmassivet Sancy i Auvergne. Fourme d’Ambert, som är en av Frankrikes äldsta ostar, är cylinderformad till utssendet och har en krämig och smidig konsistens med en mild härlig smak.
Ursprungsskyddad sedan 1972.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe, Penicillium Roqueforti
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1422 kJ / 343 kcal
Fett: 29 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 0,5 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 2,6 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Auvergne
ARTIKELNUMMER: 16086
STORLEK: 170 g
FÖRPACKNING: 1 x 2 kg
EAN: 2366623500005
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.