Gorgonzola DOP Colombo

Gorgonzola är en blåmögelost från Lombardiet/Piemonte i norra Italien. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i minst 45-50 dagar. Texturen och smaken kan variera beroende på mognadsgraden och osten delas ofta upp mellan den yngre ’dolce’ och den lite mer lagrade ’piccante’. Gorgonzola Colombo, som är en ’piccante’ , var en av den första sorterna som introducerades i Sverige och har en kryddig, pikant smak och halvfast textur.

Gorgonzola härstammar från en by utanför Milano med samma namn som osten och är idag en klassisk Italiensk blåmögelost. Osten äts på ostbrickan men är också vanligt förekommande i matlagning.

Ursprungskyddad sedan 1955.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Blåmögelkultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1369 kJ/ 330 kcal
Fett: 28 g
– Varav mättat fett: 19 g
Kolhydrater: 0,5 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 19 g
Salt: 1,4 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: IT

OMRÅDE: Lombardiet

ARTIKELNUMMER: 16037

STORLEK: 1,5 kg

FÖRPACKNING: 6 x 1,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.