Gorgonzola DOP Dolce Tosi

Gorgonzola är en blåmögelost från Lombardiet/Piemonte i norra Italien. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i minst 45-50 dagar. Texturen och smaken kan variera beroende på mognadsgraden och osten delas ofta upp mellan den yngre ‘dolce’ och den lite mer lagrade ‘piccante’. Denna Gorgonzola Dolce kommer från det välrenommerade familjeföretaget Caseficio Tosi som har tillverkat Gorgonzola av högsta kvalitet genom generationer. Smaken är mycket välbalanserad och rund och texturen är krämig och osten gröps med fördel med sked ur det halva hjulet.

Gorgonzola härstammar från en by utanför Milano med samma namn som osten och är idag en klassisk Italiensk blåmögelost. Osten äts på ostbrickan men är också vanligt förekommande i matlagning.

Ursprungskyddad sedan 1955.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Löpe, Salt, Penicillium Roqueforti

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1378 kJ / 332 kcal
Fett: 28 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1,5 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 19 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: Italien

OMRÅDE: Piemonte

ARTIKELNUMMER: 4170cp

STORLEK: 6 kg

FÖRPACKNING: 1 x 6 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.