Gruyère AOP 1655 15-18 mån

Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.

Premiummärket 1655 produceras av de bästa mejerierna i Schweiz och endast ett fåtal är utvalda att få tillverka denna högkvalitativa Gruyère. När man tvättar ostens yta använder man sig av ett unikt salt som utvinns ur vattnet från glacieren Les Diablerets. Med sin lagring på mellan minst 15 månader får osten en oerhört kraftfull smak men är fortfarande elegant med en lång eftersmak. Namnet 1655 är en referens till årtalet då Gruyère fick sitt namn uppkallat efter sig.

Ursprungsskyddad sedan 2001.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1712 kJ / 410 kcal
Fett: 34 g
– Varav mättat fett: 19,2 g
Kolhydrater: <1 g
– Varav sockerarter: <1 g
Protein: 26 g
Salt: 1,7 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Schweiz

OMRÅDE: Fribourg

ARTIKELNUMMER: 3122

STORLEK: 8,5 kg

FÖRPACKNING: 1 x 8,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.