Gruyère AOP 1655 15-18 mån
Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.
Premiummärket ‘1655’ produceras av de bästa mejerierna i Schweiz och endast ett fåtal är utvalda att få tillverka denna högkvalitativa Gruyère. När man tvättar ostens yta använder man sig av ett unikt salt som utvinns ur vattnet från glacieren ‘Les Diablerets’. Med sin lagring på mellan minst 15 månader får osten en oerhört kraftfull smak men är fortfarande elegant med en lång eftersmak. Namnet ‘1655’ är en referens till årtalet då Gruyère fick sitt namn uppkallat efter sig.
Ursprungsskyddad sedan 2001.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1712 kJ / 410 kcal
Fett: 34 g
– Varav mättat fett: 19,2 g
Kolhydrater: <1 g
– Varav sockerarter: <1 g
Protein: 26 g
Salt: 1,7 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: CH
OMRÅDE: Fribourg
ARTIKELNUMMER: 12178
STORLEK: 34 kg
FÖRPACKNING: 1 x 34 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.