Gruyère AOP Alpage 13-15 mån

Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.

Denna Gruyère är en så kallade ’Alpage’ vilket betyder att den är gjord på endast sommarmjölk. Under peroden maj-september flyttas korna upp till sluttningarna i de Schweiziska alperna där de endast får beta färskt gräs och örter. Utan kraftfoder eller ensilage får mjölken en blommig, komplex och varierad smak som präglas av floran från alperna. Lagrad 13-15 månader.

Ursprungsskyddad sedan 2001.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opasöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1703 kJ / 411 kcal
Fett: 34,5 g
– Varav mättat fett: 23,2 g
Kolhydrater: <1 g
– Varav sockerarter: <1 g
Protein: 25,7 g
Salt: 2,03 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Schweiz

OMRÅDE: Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura, Bern

ARTIKELNUMMER: 3373

STORLEK: 30 kg

FÖRPACKNING: 1 x 30 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.