Gruyère AOP Kaltbach 12 mån
Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.
Gruyère Kaltbach lagras 12 månader i sandstensgrottan Kaltbach i kantonen Lucerne. Med de perfekta naturliga förhållandena som råder här för att lagra ost och en stabil temperaturen året runt på 12,5°C får man fram en kraftfull ost med mycket smak.
Ursprungsskyddad sedan 2001.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1660 kJ / 400 kcal
Fett: 32 g
– Varav mättat fett: 19,2 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 27 g
Salt: 1,5 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: CH
OMRÅDE: Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura, Bern
ARTIKELNUMMER: 12185
STORLEK: 34 kg
FÖRPACKNING: 1 x 34 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.