Guanciale

Namnet kommer från Italienska ordet Guancia, som betyder käke. Den skrubbas med salt och mognar en månad, innan den tvättas av, kryddas med peppar och mognar i ytterligare 6 månader.

Den har en kraftfullare smak än Pancetta och kan ätas i tunna skivor som den är, eller användas tillagad i en pasta matriciana eller carbonara.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Fläskkött, Salt, Kryddor, Naturlig smaksättning, Konserveringsmedel: E252 (Kaliumnitrat), E250 (Natriumnitrit)

ALLERGENER:

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 2512 kJ / 609 kcal
Fett: 61 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 14 g
Salt: 5,8 g

OSTFAMILJ:

MJÖLK FRÅN:

MJÖLKBEHANDLING:

URSPRUNGSLAND: IT

OMRÅDE: Emilia-Romagna

ARTIKELNUMMER: 32022

STORLEK: 1,8 kg

FÖRPACKNING: 6 x 1,8 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.