Guanciale
Namnet kommer från Italienska ordet Guancia, som betyder käke. Den skrubbas med salt och mognar en månad, innan den tvättas av, kryddas med peppar och mognar i ytterligare 6 månader.
Den har en kraftfullare smak än Pancetta och kan ätas i tunna skivor som den är, eller användas tillagad i en pasta matriciana eller carbonara.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Fläskkött, Salt, Kryddor, Naturlig smaksättning, Konserveringsmedel: E252 (Kaliumnitrat), E250 (Natriumnitrit)
ALLERGENER:
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 2512 kJ / 609 kcal
Fett: 61 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 14 g
Salt: 5,8 g
OSTFAMILJ:
MJÖLK FRÅN:
MJÖLKBEHANDLING:
URSPRUNGSLAND: IT
OMRÅDE: Emilia-Romagna
ARTIKELNUMMER: 32022
STORLEK: 1,8 kg
FÖRPACKNING: 6 x 1,8 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.