Havarti Karise Extralagrad
Havarti Karise är en hårdost från Mittjylland i centrala Danmark. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 6-8 månader. Texturen är halvhård och smidig med mindre hål och smaken och doften kraftfull med en viss smörighet.
Havarti är en av de mest kända danska ostarna och skapades av ostpiojnären Hanne Nielsen som på 1800-talet reste runt i Europa för att lära sig mer om osttillverkning.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Löpe, Salt, Konserveringsmedel: E252 (Kaliumnitrat), Färgämne: E160a (Karotener)
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1390 kJ / 340 kcal
Fett: 26 g
– Varav mättat fett: 16 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 24 g
Salt: 2 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: DK
OMRÅDE: Mittjylland
ARTIKELNUMMER: 12205
STORLEK: 8 kg
FÖRPACKNING: 1 x 8 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.