Itche Baï

Itche Baï är en hårdost från Midi-Pyrénées i sydvästra Frankrike. Osten tillverkas av pastöriserad get och fårmjölk och lagras i minst 2 månader. Kombinationen av get och fårmjölk gör att smaken blir aromatisk med både en nötighet och en syra och texturen är smidig med enstaka mindre hål. Denna ost får mogna i källare där de borstas och vänds för hand och får med tiden en vacker naturlig yta.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Pastöriserad får (58%) och getMJÖLK (42%), Salt, Löpe, Syrningskultur. På ytan: Färgämne: E150c (Sockerkulör), E153 (Vegetabiliskt kol), E160b (Annattoextrakt), Konserveringsmedel: E202 (Kaliumsorbat), E235 (Natamycin)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1578 kJ / 381 kcal
Fett: 30 g
– Varav mättat fett: 21 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 23 g
Salt: 1,7 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Får, Get

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Midi-Pyrénées

ARTIKELNUMMER: 2013

STORLEK: 4,5 kg

FÖRPACKNING: 1 x 4,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.