Kalvdans SGB

Kalvdans är en råmjölkspannkaka gjord av råmjölk från kor och är en traditionsrik svensk maträtt som har ett stort antal hälsoeffekter. Mjölken innehåller massor med vitaminer, mineraler och antikroppar. Kalvdans bakas av kons mjölk efter kalvning, den s.k. råmjölken, viktigt dock att notera är att man inte tar mjölk från kalven, utan man tar överskottsmjölken och tar alltså tillvara och förädlar en biprodukt.
Produkten tillverkas på opastöriserad mjölk men tillagas och bakas av i ugn vilket gör slutprodukten pastöriserad.

Denna härliga kalvdans görs av Ewa på Kullings Kalvans i Eggvena utanför Vårgårda i Västergötland.
Kalvdans kryddas ofta med vanilj samt kanel eller kardemumma. Serveras med fördel ljummen med lite lättvispad grädde och sylt!

PASSANDE DRYCK:

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastörisead råMJÖLK från ko, Socker, Vaniljsocker, Salt, Kanel, Konserveringsmedel: E 200 (Sorbinsyra)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi:
Fett:
– Varav mättat fett:
Kolhydrater:
– Varav sockerarter:
Protein:
Salt:

OSTFAMILJ:

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: SE

OMRÅDE: Västergötland

ARTIKELNUMMER: 17019

STORLEK: 220 g

FÖRPACKNING: 1 x 220 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.