Kungsbacka Ysteri Valldasol

Valldasol är en tvättad ost från Kungsbacka i Halland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och mognas i 3-6 veckor. Valldasol är mer smakrik än sin kompis Sandömåne och har en mjuk textur och tvättad yta.

Med nogrannghet och dedikering har Håkan och Lena på Kungsbacka Ysteri redan fått till en jämn hög kvalité på deras ostar trots deras relativt korta ystningskarriär.
Ett riktigt spännande tillskott på den svenska ostmarknaden tycker vi!

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt vitt vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Pastörsierad koMJÖLK, Syrningskultur, Löpe, Salt, Bakteriekultur (linens)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1340 kJ / 320 kcal
Fett: 26 g
– Varav mättat fett: 18 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Tvättad ost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: SE

OMRÅDE: Halland

ARTIKELNUMMER: 15123

STORLEK: 180 g

FÖRPACKNING: 1 x 180 g

EAN: 2338190200008

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.