Kungsbacka Ysteri Valldasol



Valldasol är en tvättad ost från Kungsbacka i Halland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och mognas i 3-6 veckor. Valldasol är mer smakrik än sin kompis Sandömåne och har en mjuk textur och tvättad yta.
Med nogrannghet och dedikering har Håkan och Lena på Kungsbacka Ysteri redan fått till en jämn hög kvalité på deras ostar trots deras relativt korta ystningskarriär.
Ett riktigt spännande tillskott på den svenska ostmarknaden tycker vi!
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt vitt vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Pastörsierad koMJÖLK, Syrningskultur, Löpe, Salt, Bakteriekultur (linens)
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1340 kJ / 320 kcal
Fett: 26 g
– Varav mättat fett: 18 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 1,5 g
OSTFAMILJ: Tvättad ost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: SE
OMRÅDE: Halland
ARTIKELNUMMER: 15123
STORLEK: 180 g
FÖRPACKNING: 1 x 180 g
EAN: 2338190200008
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.