Manchego DOP Artequeso 10-12 mån

Manchego är en hårdost från provinsen La Mancha i centrala Spanien. Osten kan tillverkas av både pastöriserad och opastöriserad fårmjölk och lagringstiden kan variera mellan ’Fresco’ (färsk ca 2 veckor), ’Semi Curado’ (3 veckor – 3 månader), ’Curado’ (3-6 månader) och ’Viejo’ (minst 12 månader). Det karaktäristiska halmstråmönstret på osten yta kommer sig från korgarna som osten presses i under tillverkningen.

Detta är en hantverks Manchego från familjemejeriet Artequeso i Toledo och mjölken kommer från gårdens egna får. Med sin lagring på 10-12 månader blir smaken kraftig med lång härlig eftersmak.

Ursprungsskyddad sedan 1996.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad fårMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Konserveringsmedel: E1105 (Lysozym - ÄGGVITEÄMNE)

ALLERGENER: MJÖLK, ÄGG

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1827 kJ / 436 kcal
Fett: 36 g
– Varav mättat fett: 25 g
Kolhydrater: 1,4 g
– Varav sockerarter: 0,8 g
Protein: 27 g
Salt: 1,8 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Får

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: ES

OMRÅDE: La Mancha

ARTIKELNUMMER: 12245

STORLEK: 3 kg

FÖRPACKNING: 1 x 3 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.