Manchego DOP



Manchego är en hårdost från provinsen La Mancha i centrala Spanien. Osten kan tillverkas av både pastöriserad och opastöriserad fårmjölk och lagringstiden kan variera mellan ’Fresco’ (färsk ca 2 veckor), ’Semi Curado’ (3 veckor – 3 månader), ’Curado’ (3-6 månader) och ’Viejo’ (minst 12 månader). Det karaktäristiska halmstråmönstret på osten yta kommer sig från korgarna som osten presses i under tillverkningen.
Denna pastöriserade variant är lagrad i 6 månader och har en smörig ton med lätt syrlig och lång eftersmak. Manchego är en klassiskt tapasost och underbar när det börjar bli lite varmare ute tillsammans med ett glas rosé.
Ursprungsskyddad sedan 1996.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Nej
INGREDIENSER: Pastöriserad fårMJÖLK, Salt, Kalciumklorid (E509), Syrningskultur, Konserveringsmedel: E1105 (Lysozym - ÄGGVITEÄMNE), Löpe
ALLERGENER: MJÖLK, ÄGG
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1602 kJ / 386 kcal
Fett: 32 g
– Varav mättat fett: 23 g
Kolhydrater: 1,4 g
– Varav sockerarter: 0,6 g
Protein: 23 g
Salt: 1,9 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Får
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: Spanien
OMRÅDE: La Mancha
ARTIKELNUMMER: 2586
STORLEK: 190 g
FÖRPACKNING: 1 x 3 kg
EAN: 236662200000k
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.