Maroilles AOP Fermier

Maroilles är en tvättad ost från Hauts-de-France i norra Frankrike. Osten kan tillverkas av både pastöriserad och opastörieserad komjölk och lagras minst 5 veckor. Maroilles är fyrkantig till formen och storlekarna kan vara mellan de lite mindre på 180g och de större på drygt 700g. Texturen är halvmjuk och både doft och smak är kraftull efter den upprepande salttvättningen under mognadsprocessen. Denna variant är opastöriserad och produceras av Château-Courbet.

Osten producerades för första gången redan på 900-talet av munkarna från Maroilles och den sägs ha varit en favoristost för många av Frankrikes efterkommande kungar.

Ursprungsskyddad sedan 1955.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt vitt vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1471 kJ / 354 kcal
Fett: 29,6 g
– Varav mättat fett: 17,5 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 22,1 g
Salt: 1,7 g

OSTFAMILJ: Tvättad ost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Hauts-de-France

ARTIKELNUMMER: 15045

STORLEK: 750 g

FÖRPACKNING: 12 x 750 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.