Mont d'Or AOP

Mont d’Or är en tvättad ost från Jura i östra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad komjölk och mognar i ca 4 veckor. Mont d’Or var för några år sedan en relativt okänd ost i Sverige men har på senare år blivit mer uppmärksammad. Osten har ett skärp runt sig gjort av granbark som ger ett tydligt avtryck i den smakrika osten och produceras mellan september och april. Mont d’Or värms med fördel i ugn och avnjuts t.ex. tillsammans med charkuterier och bröd.

Ursprungsskyddad sedan 1981.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt vitt vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1186 kJ / 286 kcal
Fett: 24 g
– Varav mättat fett: 17 g
Kolhydrater: 0,5 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 17 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Tvättad ost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Jura

ARTIKELNUMMER: 15048

STORLEK: 360 g

FÖRPACKNING: 6 x 360 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.