Morbier AOP Excellence



Morbier är en tvättad semihård ost från Franch-Comté i östra Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och mognar oftast 5 till 9 veckor, men längre lagring förekommer. Som så många andra franska ostar har den fått sitt namn efter där den först tillverkades, i det här fallet den lilla staden Morbier i franska Jurabergen. Osten har en askrand i mitten och historian säger att grundaren ystade med morgonmjölk under randen och kvällsmjölk över.
Denna högkvalitativa Morbier kommer från premiumserien ’Affinage d’Excellence’. På gammaldags sätt görs osten i kopparkar och efterföljande moment med tvättning, saltning och askning görs för hand. Med sin extra långa mognadstid på 100 dagar utvecklar osten en nötig smak och en textur som smälter i munnen. För den som vill ha en Morbier utöver det vanliga!
Ursprungsskyddad sedan 2000.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Färgämne: E153 (Vegetabiliskt kol)
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1531 kJ / 370 kcal
Fett: 28 g
– Varav mättat fett: 19 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 19 g
Salt: 1,5 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Franche-Comté
ARTIKELNUMMER: 12262
STORLEK: 6 kg
FÖRPACKNING: 1 x 6 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.