Morbier AOP Millésime

Morbier är en tvättad semihård ost från Franch-Comté i östra Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och mognar oftast 5 till 9 veckor, men längre lagring förekommer.

Just denna Millésime 100 Jours har lagrats i just 100 dagar vilket ger en mer intensiv och distinkt smak jämfört med en vanliga Morbier. För den som vill ha en Morbier med det lilla extra!

Ursprungsskyddad sedan 2000.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Färgämne: E153 (Vegetabiliskt kol)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1481 kJ / 357 kcal
Fett: 29 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 23 g
Salt: 1,3 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Jura

ARTIKELNUMMER: 12263

STORLEK: 7 kg

FÖRPACKNING: 1 x 7 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.