Morbier AOP

Morbier är en tvättad semihård ost från Franch-Comté i östra Frankrike. Osten kan tillverkas av pastöriserad eller opastöriserad komjölk och mognar oftast 5 till 9 veckor, men längre lagring förekommer. Som så många andra franska ostar har den fått sitt namn efter där den först tillverkades, i det här fallet den lilla staden Morbier i franska Jurabergen. Osten har en askrand i mitten och historian säger att grundaren ystade med morgonmjölk under randen och kvällsmjölk över. Osten är både lite syrlig och smörig i smaken.
Ursprungsskyddad sedan 2000.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Färgämne: E153 (Vegetabiliskt kol)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1481 kJ / 357 kcal
Fett: 29 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 1 g
Protein: 23 g
Salt: 1,28 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Franche-Comté

ARTIKELNUMMER: 12452

STORLEK: 290 g

FÖRPACKNING: 1 x 3,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.