Mozzarella di Bufala Campana DOP Il Parco

Mozzarella di Bufala Campana DOP är en färskost från södra Italien. Osten tillverkas av opastöriserad buffelmjölk och ska ätas direkt. Mozzarellan har en härlig textur och smaken är fyllig och gräddig. Osten gör man genom att man drar ut ostmassan, en så kallad pasta filata, i varmt vatten samtidigt som man arbetar med den och formar den till små bollar.

På gården Il Parco, som ligger inne i grönområdet i nationalparken Gargano i norra Apulien, har buffelmozzarella producerats sedan 1990-talet. Här används enbart mjölk från gårdens egna vattenbufflar.

Ursprungsskyddad sedan 1993.

PASSANDE DRYCK: Vitt vin och rosévin med hög syra

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad buffelMJÖLK, Löpe, Salt

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 278 kJ / 1154 kcal
Fett: 23 g
– Varav mättat fett: 17,8 g
Kolhydrater: 0,8 g
– Varav sockerarter: 0,7 g
Protein: 17,4 g
Salt: 0,5 g

OSTFAMILJ: Färskost

MJÖLK FRÅN: Buffel

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: IT

OMRÅDE: Apulien

ARTIKELNUMMER: 11057

STORLEK: 250 g

FÖRPACKNING: 12 x 250 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.