Påverås Blå

Påverås Blå är en blåmögelost från Falköping i Västergötland. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och lagras i 2-3 månader. Påverås Blå är en kraftfull med mycket smak, markerad sälta och fin krämig textur.

Påverås Gårdsmejeri ägs och drivs Elisabeth Andersson som har en gedigen erfarenhet och kunskap inom lantbruk och ystning. Både hon och hennes ostar har vunnit flera utmärkelser och år 2004 erhöll Elisabeth Västra Gastronomiska Akademiens stora pris. Elisabeth har även tidigare varit ansvarig för mejeriverksamheten på Almnäs Bruk.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Bakteriekultur, Löpe, Salt, Mögelkultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1801 kJ / 436 kcal
Fett: 44 g
– Varav mättat fett: 28 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 24 g
Salt: 2,2 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Sverige

OMRÅDE: Västergötland

ARTIKELNUMMER: 2689

STORLEK: 2,5 kg

FÖRPACKNING: 1 x 2,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.