Påverås Brisa

Påverås Brisa är en vitmögelost från Falköping i Västergötland. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och mognas i 3-6 veckor. Påverås Brisa är en ost av klassisk brie-typ, texturen är mjuk och smaken härligt gräddig med toner av champinjon. Osten belönades med ett Guld på SM i Mathantverk 2011.

Påverås Gårdsmejeri ägs och drivs Elisabeth Andersson som har en gedigen erfarenhet och kunskap inom lantbruk och ystning. Både hon och hennes ostar har vunnit flera utmärkelser och år 2004 erhöll Elisabeth Västra Gastronomiska Akademiens stora pris. Elisabeth har även tidigare varit ansvarig för mejeriverksamheten på Almnäs Bruk.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Bakteriekultur, Löpe, Salt, Mögelkultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi:
Fett:
– Varav mättat fett:
Kolhydrater:
– Varav sockerarter:
Protein:
Salt:

OSTFAMILJ: Vitmögelost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: SE

OMRÅDE: Västergötland

ARTIKELNUMMER: 13071

STORLEK: 130 g

FÖRPACKNING: 1 x 130 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.