Påverås Brisa
Påverås Brisa är en vitmögelost från Falköping i Västergötland. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och mognas i 3-6 veckor. Påverås Brisa är en ost av klassisk brie-typ, texturen är mjuk och smaken härligt gräddig med toner av champinjon. Osten belönades med ett Guld på SM i Mathantverk 2011.
Påverås Gårdsmejeri ägs och drivs Elisabeth Andersson som har en gedigen erfarenhet och kunskap inom lantbruk och ystning. Både hon och hennes ostar har vunnit flera utmärkelser och år 2004 erhöll Elisabeth Västra Gastronomiska Akademiens stora pris. Elisabeth har även tidigare varit ansvarig för mejeriverksamheten på Almnäs Bruk.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Bakteriekultur, Löpe, Salt, Mögelkultur
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi:
Fett:
– Varav mättat fett:
Kolhydrater:
– Varav sockerarter:
Protein:
Salt:
OSTFAMILJ: Vitmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: SE
OMRÅDE: Västergötland
ARTIKELNUMMER: 13071
STORLEK: 130 g
FÖRPACKNING: 1 x 130 g
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.