Påverås Brun
Påverås Brun är en tvättad semihård ost från Falköping i Västergötland. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och lagras i ca 3 månader. Påverås Brun har likt sin franska förlaga Morbier en askrand i mitten som kännetecknar osten. Smaken är mild med härliga aromer och osten belönades med ett Guld på SM i Mathantverk 2010.
Påverås Gårdsmejeri ägs och drivs Elisabeth Andersson som har en gedigen erfarenhet och kunskap inom lantbruk och ystning. Både hon och hennes ostar har vunnit flera utmärkelser och år 2004 erhöll Elisabeth Västra Gastronomiska Akademiens stora pris. Elisabeth har även tidigare varit ansvarig för mejeriverksamheten på Almnäs Bruk.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Bakteriekultur, Löpe, Salt, Färgämne: E153 (Vegetabiliskt kol)
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1760 kJ / 420 kcal
Fett: 38 g
– Varav mättat fett: 24 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 22 g
Salt: 1,8 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: SE
OMRÅDE: Västergötland
ARTIKELNUMMER: 12333
STORLEK: 1,5 kg
FÖRPACKNING: 1 x 1,5 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.