Påverås Gredelin



Påverås Gredelin är en hårdost från Falköping i Västergötland. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och lagras i ca 3 månader. Påverås Gredelin som är kryddad med bockhornsklöver har en tät textur och en härligt gräddig smak. Underbar ost till både sill och kräftor!
Påverås Gårdsmejeri ägs och drivs Elisabeth Andersson som har en gedigen erfarenhet och kunskap inom lantbruk och ystning. Både hon och hennes ostar har vunnit flera utmärkelser och år 2004 erhöll Elisabeth Västra Gastronomiska Akademiens stora pris. Elisabeth har även tidigare varit ansvarig för mejeriverksamheten på Almnäs Bruk.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Bakteriekultur, Löpe, Salt, Bockhornsklöver
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1760 kJ / 720 kcal
Fett: 38 g
– Varav mättat fett: 24 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 22 g
Salt: 1,8 g
OSTFAMILJ: Medelfylligt vitt och rött vin
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: Sverige
OMRÅDE: Västergötland
ARTIKELNUMMER: 3412
STORLEK: 3 kg
FÖRPACKNING: 1 x 3 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.